Een lekkere blondie mix voor blondies met echte witte Callebaut chocolade. De beschrijving staat natuurlijk op de verpakking. De blondies zijn goed te combineren met bijvoorbeeld frambozen, caramel of kokos. Ook erg leuk om cadeau te geven!
witte chocolade callets (suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma), tarwebloem, suiker, vanillesuiker, zout.
Energie | 1865 kJ /443 kcal |
Vetten | 14 g |
- waarvan verzadigde vetten | 8,7 g |
Koolhydraten | 72 g |
- waarvan suikers | 52 g |
Eiwitten | 6,6 g |
Zout | 0,77 g |
gluten, lactose, soja
- inhoud Blondie mix
- 4 eieren
- 200 g boter
- eventueel frambozen en/of kokos snippers
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden* en vet het bakblik alvast in. Verwarm de boter in een steelpannetje en laat de witte chocolade hierin smelten. Laat de boter en chocolade iets afkoelen nadat je het door elkaar gemengd hebt. Mix daarna de eieren en het zakje blondie mix met elkaar. Voeg de (iets afgekoelde) boter en chocolade toe aan het mengsel en spatel het voorzichtig door elkaar. Vul het ingevet brownie bakblik of ovenschaal met het mengsel. Voeg eventueel frambozen en/of kokos snippers toe en druk dit iets aan. Bak de blondie in ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Prik eventueel met een (schone) satéprikker in de blondie om te controleren of hij gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit? Dan is je blondie helemaal gaar! Bak zeker te niet te lang om het baksel lekker smeuig te houden. Snijdt pas in mooie vierkante blokjes als het goed afgekoeld is.
Het gebak kun je goed ingepakt en op kamertemperatuur ongeveer een week bewaren. Blondies zijn ook erg geschikt om in te vriezen. Zorg ervoor dat ze luchtdicht verpakt zijn. Hij blijft dan zeker drie maanden goed.
* Heb je een heteluchtoven? Zet dan de temperatuur iets lager.
© 2023 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl