Geen producten (0)

BASISRECEPT FONDANT- OF LAAGJESTAART

voor 1 taart (24 cm diameter)

- 250 gram Leemansmolen Taartenmix
- 190 gram ei (ongeveer 4 eieren)
- 25 water

Verder nodig: springvorm van 24 cm diameter. Andere vormen en maten kan natuurlijk ook, maar pas dan waar nodig de hoeveelheid besalg en de baktijd aan.

Mix alle ingrediënten zo'n 7-10 minuten goed door elkaar met een garde. Bak de taart in 30-35 minuten op ongeveer 175 graden in een ingevette bakvorm gaar. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je gaat vullen of versieren.

Tip: verdubbel het recept voor een extra hoge taart. Verdeel dit dan wel over meerder bakvormen of bak de taarten in twee keer.

Vullen/versieren

(een aantal suggesties, er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden)

1) Snij de taarten in   xhet gewenste aantal laagjes. 
2) Smeer de snijvlakken in met bijvoorbeeld jam, lemon curd, karamelsaus of besprenkel met likeur.
3) Vul de laagjes op met botercrème, gele room of banketbakkersroom, Zwitserse room of slagroom. De botercrème kan je maken in een naturel variant, maar probeer ook een crème met witte chocolade, karamel, gepureerd fruit of mokka.
4) Stapel de laagjes weer op elkaar en druk goed aan.
5) Je kunt de taart bekleden met fondant of versieren met wat toefjes botercrème of slagroom en fruit. De zijkant kan je zo laten zodat de laagjes zichtbaar blijven of wat nougatine, sprinkles of geraspte chocolade tegenaan drukken.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.