Geen producten (0)

RECEPT

(voor 1 cake)

- 500 g framboos cakemix
- 250 g boter
- 4 eieren
- 1 portie glazuur* (150 ml poedersuiker, 3 el water en eventueel wat vanille of citroensap)
- verse frambozen
- eventueel wat munt
* in plaats van glazuur zou je ook een botercrème kunnen gebruiken.

BEREIDING

Verwarm de oven voor op ongeveer 160°C (elektrische oven met boven- en onderwarmte*) en vet het cakeblik goed in met een beetje boter.

Draai de boter met een (vlinder)garde zacht en soepel. Voeg de framboos cakemix en de eieren toe. Mix het geheel ca. 2 minuten tot een mooi en glad beslag. Meng eventueel een paar extra bebloemde frambozen door het beslag. Vul het ingevette cakeblik gelijkmatig met het beslag. Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Prik eventueel met een (schone) satéprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit? Dan is je cake helemaal gaar! 

Laat de cake een paar minuten afkoelen in het bakblik. Haal de cake daarna voorzichtig uit het bakblik en laat de cake afkoelen op een rooster. Wij adviseren om het bakblik zo snel mogelijk na het bakken schoon te maken.

Meng de ingrediënten voor de voor de glazuur goed door elkaar. Verdeel het glazuur over de volledig afgekoelde cake en versier daarna naar wens.

De cake (zonder glazuur) kun je goed ingepakt en op kamertemperatuur ongeveer een week bewaren. Een cake is ook erg geschikt om in te vriezen. Zorg ervoor dat de cake luchtdicht verpakt is. Hij blijft dan zeker drie maanden goed. 

* Heb je een heteluchtoven? Zet dan de temperatuur iets lager.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.