Geen producten (0)

RECEPT

(voor 1 tulband à 12-16 personen)

Voor de cake:
- 500 g Leemansmolen cakemix naar keuze. Bijvoorbeeld Sinaasappel-Kaneel Cakemix
- 250 g roomboter
- 4 eieren

Voor de decoratie:
- 100 g gouden smeltchocolade (wit, melk of puur werkt natuurlijk ook)
- decoratie naar smaak

Verder nodig:
- Tulbandvorm

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Mix alle ingrediënten voor de cake goed door elkaar. Doe het cakebeslag in een goed ingevette tulbandvorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Test eventueel met een saté-prikker of de cake gaar is.

Los de cake zo snel mogelijk na het bakken en laat volledig afkoelen op een rooster. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Zorg ervoor dat de chocolade niet heel erg dun is als je hem gaat gebruiken. Schenk of lepel de chocolade op de bovenste rand van de tulband en laat het op sommige plekken bijvoorbeeld iets naar beneden lopen. Versier de tulband naar smaak. 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.