Geen producten (0)

RECEPT

(voor 1 taart of 12 cupcakes)

Voor de cake
- 400 g red velvet cakemix
- 130 g eieren (ongeveer 3 stuks)
- 80 g neutrale olie
- 160 ml water

Voor de frosting
- 200 g roomkaas
- 200 g roomboter
- 140 g poedersuiker
- eventuele versiering

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de mix en de overige ingrediënten in een kom en klop dit in 6 minuten op hoge snelheid luchtig. Vul het ingevette bakblik ( springvorm van 24/26cm) met het beslag. Zet de cake in de voorverwardmde oven en bak het in 35-40 minuten gaar. In het geval van cupcakes een iets kortere baktijd aanhouden. Laat de cake even afkoelen in de vorm.

Mix de roomkaas, boter en poedersuiker goed door elkaar tot er een mooie, egale frosting ontstaat. Snijd de volledig afgekoelde cake in het gewenste aantal laagjes en spatel de frosting ertussen. Stapel de laagjes weer op elkaar. Smeer de taart af met de frosting en versier de taart eventueel met wat rode sprinkles zoals op de foto of met wat vers rood fruit.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.