Geen producten (0)

RECEPT

(voor 12 cakejes)

Voor de cakejes:
- 400 g Leemansmolen Red Velvetmix
- 130 g eieren (ongeveer 3 stuks)
- 80 g neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 160 ml water

Voor de Oreocrème:
- 200 g roomkaas (bijvoorbeeld Monchou of Philadelphia)
- 200 g roomboter
- 140 g poedersuiker
- ongeveer 8 Oreo koekjes (in kleine stukjes)

Verder nodig:
- 12 cupcakevormpjes
- cupcake bakvorm
- eventueel Oreo koekjes voor de versiering

BEREIDING

Haal de roomkaas en roomboter uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Doe de mix en de overige ingrediënten in een kom en klop dit in 6 minuten op hoge snelheid luchtig. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cakejes in ongeveer 15-20 minuten gaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster.

Mix de roomkaas, roomboter en poedersuiker goed door elkaar tot een mooie, egale frosting ontstaat. Spatel op het laatst de stukjes Oreo erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een zo groot mogelijk mondje (of gebruik helemaal geen mondje i.v.m. de stukjes Oreo).

Spuit een toef crème op een volledig afgekoeld cakeje en versier eventueel met een Oreo koekje of wat kruimels.

Eet smakelijk!

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.