Geen producten (0)

RECEPT

(voor 12-16 stukjes)

Voor de bodem:
- 200 g Leemansmolen Red Velvetmix
- 65 g eieren (ongeveer anderhalf ei)
- 40 g neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 80 ml water

Voor de cheesecake laag:
- 300 g roomkaas (bijvoorbeeld Monchou of Philadelphia)
- 100 g zure room
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 0,5 tl citroenrasp
- 1 tl vanillearoma
- snufje zout

Verder nodig:
- een bakblik, bijvoorbeeld vierkant 20 x 20 cm

BEREIDING

Haal de roomkaas, zure room e.d. alvast uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Doe de mix en de overige ingrediënten voor de bodem in een kom en klop dit in 6 minuten op hoge snelheid luchtig. Vul het ingevette bakblik met het beslag. Bewaar zo'n 2 à 3 eetlepels beslag voor het marmereffect aan de bovenkant. Zet de bodem in de voorverwarmde oven en bak zo'n 10 minuten voor. Verlaag de oven naar 150 graden.

Mix de ingrediënten van de cheesecake laag door elkaar. Mix niet langer dan nodig. Giet het cheesecake mengsel over de bodem. Verdeel tenslotte het overgebleven red velvetbeslag over het mengsel trek met een mes of sateprikker wat lijntjes zodat er een mooi effect ontstaat.

Plaats de taart terug in de oven bak deze zo'n 40-50 minuten af. Een beetje wiebelig aan de bovenkant mag. Laat de taart eerst rustig afkoelen in de oven terwijl de oven afkoelt. Wanneer de taart volledig is afgekoeld kan je er stukjes van snijden.

Eet smakelijk!

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.