Geen producten (0)

RECEPT

(voor 12 personen)

Voor de taart:
- 400 g Leemansmolen Red Velvetmix
- 130 g eieren (ongeveer 3 stuks)
- 80 g neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 160 ml water

Voor de frosting:
- 200 g roomkaas (bijvoorbeeld Monchou of Philadelphia)
- 200 g roomboter
- 140 g poedersuiker

Verder nodig:
- een springvorm van ongeveer 24 cm
- eventueel wat vers fruit voor de versiering

BEREIDING

Haal de roomkaas en roomboter uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Doe de mix en de overige ingrediënten in een kom en klop dit in 6 minuten op hoge snelheid luchtig. Vul de ingevette springvorm met het beslag. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak het in 35-40 minuten gaar. Laat de cake even afkoelen in de vorm en laat het daarna op een rooster verder afkoelen.

Mix de roomkaas, roomboter en poedersuiker goed door elkaar tot een mooie, egale frosting ontstaat. Snijd de volledig afgekoelde cake in het gewenste aantal laagjes. Soms is de taart aan de bovenkant wat bol. Dit kun je eenvoudig wegsnijden. De weggesneden cake kun je verkruimelen en gebruiken als versiering. Spuit of spatel de frosting ertussen. Stapel de laagjes weer op elkaar en versier de taart eventueel met de verkruimelde red velvettaart en wat vers rood fruit.

Eet smakelijk! 
Voor de variatie is het ook leuk om de taart in een cakeblik (30 cm) te bakken, zodat je een langwerpige taart krijgt. Daarnaast is het ook goed mogelijk het recept te halveren en een kleine springvorm te gebruiken. De overige red velvet mix kun je dan bijvoorbeeld gebruiken voor een red velvet cheesecake of red velvet trifle.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.