Geen producten (0)

SCONES
voor ongeveer 10-12 scones

- 225 gram Leemansmolen Zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 40 gram boter
- 25 gram basterdsuiker
- 125 ml melk
- 1 groot ei
Verder nodig : eventueel uitsteekring (5 cm), clotted cream, (frambozen)jam

Bedek het rooster of de bakplaat van de oven met bakpapier en warm de oven voor op 225 graden. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en doe het in een kom. Voeg het bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in plakjes en doe ze ook in de kom. Wrijf met je vingers de boter door het meel. Blijf wrijven tot alle boter fijne korrels vormt met het meel. Voeg als laatste de suiker toe en roer dit door het meel.

Doe het ei in een maatbeker en vul deze aan met de melk tot 150 ml. Klop het ei door de melk. Houd ongeveer twee eetlepels apart, deze heb je nodig om de scones mee te bestrijken voordat ze de oven in gaan.

Giet het ei-melk-mengsel al roerend door het meel tot er een zacht deeg ontstaat. Gebruik niet gelijk alles van het mengsel, maar juist zoveel totdat het deeg nat genoeg is. Roer met een vork tot er een soort deegbal ontstaat. Daarna kun je steeds rustig een beetje ei-melk toevoegen. Kneed het deeg niet, daardoor blijft het luchtig. Het deeg voor de scones moet een beetje vochtig en plakkerig zijn, dan rijzen ze beter.

Strooi wat bloem over je werkblad. Bijvoorbeeld volkorenbloem, dat geeft nog een extra bite aan de scones. Leg de deegbal op het werkblad, doe wat bloem over je deegroller en rol het deeg rustig en uit tot een dikte van 1,5 tot 2 cm. Gebruik bij voorkeur een uitsteekring of maak met je handen rondjes van ongeveer 5 cm doorsnede. Bestrijk de scones met wat van het ei-melk-mengsel. Zet de scones in de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.

www.meelvandemolen.nl | Scones