Geen producten (0)

SLOFFEN
voor 2 sloffen of ongeveer 16 rondo's

- 500 gram Leemansmolen Zanddeegmix
- 200 gram koude boter
- 20 gram losgeklopt ei
- 1 theelepel citroenrasp
- 0,5 theelepel zout
- 150 gram amandelspijs
- 150 gram banketbakkersroom of Leemansmolen Gele Roompoeder
- garnering; bijvoorbeeld banketbakkersroom, vers fruit, lemon curd

Maak het deeg bij voorkeur een paar uur tot een dag van te voren door de Zanddeegmix goed te mengen met de boter, ei, citroenrasp en zout. Maak er een mooie deegbal van, verpak het in plastic folie en laat het rusten in de koelkast.

Bereiding:
Mix de amandelspijs en banketbakkersroom goed door elkaar, zodat er een glad geheel ontstaat.

Verwarm de oven voor op 170-175 graden. Rol het deeg uit op ongeveer 5mm dikte. Steek de vorm uit en zorg ervoor dat de bodem en een stukje van de rand mooi bedekt zijn met het deeg. Spuit of strijk een laagje spijsvulling op de bodem. Begin hiermee in het midden en laat bij de rand ongeveer 1 cm vrij. Bak de sloffen in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. De rondo's hebben maar 15 minuten nodig. Haal de ring na het bakken zo snel mogelijk weg en laat de slof of rondo daarna volledig afkoelen. Garneer de sloffen of rondo's naar wens. De mogelijkheden zijn eindeloos. Enkele lekkere suggesties zijn:
- banketbakkersroom met aardbeien
- banketbakkersroom met bosvruchten
- gekarameliseerde notenmix (even aanbakken)
- gekarameliseerde appels (even aanbakken)
- lemon curd en Italiaanse merinque
- caramel
- chocolade ganache
- advocaat en slagroom

www.meelvandemolen.nl | Rondo's