Geen producten (0)

RECEPT

(voor 18-20 cakejes)

Voor de cakejes:
- 500 g Leemansmolen Speculaas Cakemix
- 250 g roomboter
- 4 eieren (maat M)

Voor de botercrème:
- 100 g Leemansmolen Botercrème-mix
- 125 ml / g water
- 150 g ongezouten roomboter
- 2 eetlepel Lotus Speculoos

Verder nodig:
- cupcake vormpjes
- cupcake bakblik
- versiering bijvoorbeeld Lotus koekjes of sint decoratie

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Mix de cakemix, boter en eieren goed door elkaar. Schep het beslag in de cupcake vormpjes. Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3. Bak de cakejes in zo'n 20-25 minuten gaar. Test eventueel met een satéprikker of de cakejes gaar zijn.

Maak het botercrème-mengsel van de botercrème-mix en het water en laat dit minimaal een uur opstijven op kamertemperatuur. Mix na een uur de boter zalvig en voeg het botercrème-mengsel in delen toe totdat het volledig opgenomen is. Voeg op het eind de Speculoos pasta toe en mix nog even kort door tot een egale crème ontstaat.

Laat de cakejes volledig afkoelen. Spuit een mooi toefje crème op de cakejes en versier ze met Lotus koekjes of sint snoepgoed.

Eet smakelijk!

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.