Geen producten (0)

TARWE-ROGGEBROOD
voor 1 brood

- 250 gram Leemansmolen Roggemeel
- 150 gram Leemansmolen Tarwebloem
- 100 gram Leemansmolen Volkoren tarwemeel
- 10 gram droge gist
- 300-325 milliliter water (20-25 graden Celsius)
- 7 gram zout
Verder nodig: bakblik voor brood of een grote cakevorm

Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Voeg daarna ongeveer 300 milliliter water toe, en meng alles met behulp van een stevige, grote lepel door elkaar. Er moet een soepel deeg ontstaan. Blijft het deeg brokkelig, voeg dan een klein beetje water toe. Blijft het deeg aan je handen plakken, voeg dan wat meel toe. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een mooi soepel deeg. Vorm het brood gelijk na het kneden en doe het in een ingevet bakblik. Laat het gevormde brood, afgedekt met een theedoek, op een warme plek ongeveer een uur rijzen. Bak daarna het brood op een rooster onderin een voorverwarmde (200 graden) in ongeveer 60 minuten gaar. Het brood is klaar als het grauwbruin van kleur is.

Tarwe-roggebrood