Geen producten (0)

RECEPT

(voor 1 grote trifle of ongeveer 8 kleinere glaasjes)

- 1 gebakken fruitcake (zie recept)
- 250 g mascarpone
- 250 g slagroom
- 2 eidooiers (het overgebleven eiwit is voor vanalles te gebruiken)
- ongeveer 2 el suiker
- bosvruchtenjam of zelfgemaakt fruitpuree
- vers fruit om te decoreren
- eventueel wat alcohol, bijvoorbeeld de vanille likeur van Kalkwijck (de alcohol weglaten als je ook met kinderen, zwangere vrouwen e.d. van dit toetje wilt genieten).

BEREIDING

Sij de cake in kleine stukjes en leg deze even apart.

Scheidt de eieren en kluts de eidooiers met wat suiker luchtig. Spatel de mascarpone door het ei. Klop je slagroom met wat suiker stijf en spatel dit daarna voorzichtig door het mascarponemengsel.

Stap 1: Maak een mooi cakelaagje in het glas en druk dit stevig aan. Besprenkel eventueel met wat alcohol naar smaak. 
Stap 2: Besmeer met een dun laagje jam of fruitpuree en wat vers fruit.
Stap 3: Voeg een flinke schep van de mascarpone crème toe en maak dit recht en glad.

Herhaal stap 1 t/m 3 net zolang de ingrediënten op zijn of het glas vol :). Versier tenslotte met wat vers fruit.

De meeste stappen zijn eenvoudig voor te bereiden, zelfs een dag eerder. Met het bouwen van de trifle kun je het best wachten tot vlak voor het diner.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.