Ons populaire pannenkoekenmeel, een mix van tarwebloem, boekweit en rijstemeel. Waarmee je de lekkerste pannenkoeken kan bakken!
tarwebloem, boekweitmeel, rijstemeel.
Energie | 1454 kJ / 347 kcal |
Vetten | 1 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 g |
Koolhydraten | 68 g |
- waarvan suikers | 0,2 g |
Eiwitten | 13 g |
Zout | 0,01 g |
gluten
voor 12-14 naturel pannenkoeken
- 500 gram Pannenkoekenmeel
- 1 liter melk (koe/geit/soja/karnemelk)
- 3 eieren
- mespuntje zout
Verder nodig: boter of olie voor het bakken
Bereiding:
Mix de pannenkoekenmix, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende melk erdoor en laat het beslag even rusten. Laat een pan goed warm worden en verhit een klein beetje boter of olie in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken. Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Serveer de pannenkoeken met bijvoorbeeld stroop, poedersuiker of vers fruit.
Natuurlijk zijn pannenkoeken gelijk uit de pan het lekkerst. Maar overgebleven pannenkoeken zijn prima te bewaren in de koelkast voor een paar dagen of in de vriezer voor een langere tijd. Pak de pannenkoeken goed luchtdicht in met behulp van bijvoorbeeld huishoudfolie.
TIP1: maak de pannenkoeken eens met karnemelk. Ze worden hierdoor lekker luchtig, en de smaak van karnemelk vind je helemaal niet terug.
TIP2: maak ook eens hartige pannenkoeken met bijvoorbeeld spek of kaas.
Het recept voor poffertjes wijkt iets af van het recept voor pannenkoeken. Wil je ook eens poffertjes maken? We hebben hiervoor geen kant en klare mix, maar ons tarwebloem is wel erg geschikt voor het maken van poffertjes. Een recept voor poffertjes vind je hier.
© 2025 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl