Een naturel cakemix voor het bakken van 2 heerlijke naturel cakes. Aan deze mix moet nog boter, eieren en suiker toegevoegd worden. Geschikt voor het bakken van cakes in een groot cakeblik, tulbandvorm of als cupcakes. De cake kan ook gebakken worden in een taartpan of springvorm als basis van een taart.
tarwebloem, rijsmiddel (E500), suiker, aardappelzetmeel, bakkerszout, aroma (vanilline), antiklontermiddel (E535).
Energie | 1418 kJ / 339 kcal |
Vetten | 1,1 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,2 g |
Koolhydraten | 66 g |
- waarvan suikers | 2 g |
Eiwitten | 13 g |
Zout | 1,1 g |
gluten
- 500g Molen Cakemeel
- 400g margarine of (room)boter
- 400g suiker
- 8 el melk
- 8 eieren
Mix de suiker en boter luchtig. Klop de eieren erdoor en blijf nog 5 minuten mixen. Voeg het cakemeel en de melk in gedeelten toe en klop het beslag glad. Vul de twee ingevette cakevormen en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cakes in 60-75 minuten gaar en goudbruin op ± 160 graden.
Laat de cake een paar minuten afkoelen in het bakblik. Haal de cake daarna voorzichtig uit het bakblik en laat de cake afkoelen op een rooster. Wij adviseren om het bakblik zo snel mogelijk na het bakken schoon te maken.
De cake kun je goed ingepakt en op kamertemperatuur ongeveer een week bewaren. Een cake is ook erg geschikt om in te vriezen. Zorg ervoor dat de cake luchtdicht verpakt is. Hij blijft dan zeker drie maanden goed.
* Heb je een heteluchtoven? Zet dan de temperatuur iets lager.
© 2025 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl