Met deze bakmix maakt je in een handomdraai een lekkere red velvet cake. Te bakken in een cakeblik, springvorm of vierkante vorm. Maak je de cake helemaal af met de frosting op basis van roomkaas.
tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, magere cacaopoeder, rijsmiddelen (E450, E500), emulgatoren (E472b, E477), glucosestroop, kleurstoffen (E172, E129), zout, sojameel, verdikkingsmiddelen (E466, E415), aroma.
energie | 1612 kJ / 385 kcal |
vetten | 1,6 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 1,0 g |
koolhydraten | 86,7 g |
- waarvan suikers | 43,6 g |
eiwitten | 4,7 g |
zout | 1,6 g |
gluten en soja
Cake
- 400 g red velvet cakemix
- 130 g eieren (ongeveer 3 stuks)
- 80 g neutrale olie
- 160 ml water
Frosting
- 100 g roomkaas
- 100 g roomboter
- 70 g poedersuiker
- eventueel wat vers fruit voor de versiering
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de mix en de overige ingredienten in een kom en klop dit in 6 minuten op hoge snelheid luchtig. Vul het ingevette bakblik (cakeblik of springvorm van 26cm) met het beslag. Zet de cake in de voorverwardmde oven en bak het in 35-40 minuten gaar (tijd is afhankelijk van gekozen bakblik). Laat de cake even afkoelen in de vorm.
Mix de roomkaas, boter en poedersuiker goed door elkaar tot er een mooie, egale frosting ontstaat. Snijd de volledig afgekoelde cake in het gewenste aantal laagjes en spatel de frosting ertussen. Stapel de laagjes weer op elkaar en versier de taart eventueel met wat vers rood fruit.
Bovengenoemde portie frosting is voldoende voor het gebruik tussen de laagjes cake. Wanneer je de cake rondom ook wilt afsmeren, dan dien je meer frosting te maken.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl