Mix voor het maken van een lekkere boterkoek. De boterkoek kan gebakken worden in een springvorm (bijv. 24 centimeter), een vierkante brownievorm of een boterkoekvorm. Een recept is voldoende voor wel 16 stukjes. De boterkoek is vrij machtig, maak de stukjes dan ook niet te groot :)
Zeeuwse tarwebloem, suiker, zout
Energie | 1534 kJ / 362 kcal |
Vetten | 0,5 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 g |
Koolhydraten | 79 g |
- waarvan suikers | 38 g |
Eiwitten | 6,4 g |
Zout | 1,0 g |
gluten
- 550g Boterkoekmix
- 300g roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 ei om te bestrijken
- Eventueel rasp van een halve citroen
Extra nodig: springvorm, brownievorm of boterkoekvorm
Meng de boterkoekmix, de boter en eventueel de citroenrasp door elkaar en kneed er een mooi deeg van. Verdeel het deeg gelijkmatig over een ingevette bakvorm en druk goed aan met je handpalm of de bolle kant van een vochtige lepel. Kluts het ei en bestrijk de boterkoek ermee. Trek eventueel een leuk motiefje met een vork. Bak de boterkoek in een op 180 graden voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de boterkoek eerst afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de vorm en koel verder af in de koelkast voor minimaal 2 uur.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl