Een oliebollenmix voor het maken van lekkere oliebollen. Volgens de Nederlandse traditie gebakken op Oudejaarsdag. Maar natuurlijk ook lekker op elke andere dag van het jaar:)
tarwebloem, gist, zout, vanillesuiker
Energie | 1530 kJ / 360 kcal |
Vetten | 0,9 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 g |
Koolhydraten | 77 g |
- waarvan suikers | 8,7 g |
Eiwitten | 11 g |
Zout | 1,7 g |
gluten
- 1000 g Oliebollenmix
- 800 ml melk
- 4 eieren
- 400 g rozijnen/krenten, sukade of appel
- olie om in te bakken
- poedersuiker
Maak de melk lauwwarm. Doe de mix in een kom en voeg al roerend de melk en eieren toe, totdat het mengsel mooi glad is. Gebruik bij voorkeur een emmer, want het deeg zal flink rijzen. Voeg eventueel iets meer melk of water toe als het deeg te stug is. Voeg de gewassen en gewelde vruchten toe. Laat het beslag een uur staan op kamertemperatuur. Verhit de olie in een grote pan tot ongeveer 180 graden. Roer het deeg nogmaals door voordat je gaat bakken. Schep met bijvoorbeeld een ijslepel mooie oliebollen en bak deze in de olie gaar. De baktijd van een oliebol is gemiddeld 6 minuten.
© 2022 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl