Mix voor het maken van kniepertjes, knieperties of nieuwjaarsrolletjes. Traditioneel worden de rolletjes gevuld met slagroom en gelijk aan het begin van het nieuwe jaar gegeten. Om de rolletjes te maken heb je een kniepertjesijzer nodig. In sommige provincies maakt men geen rolletjes van deze mix, maar worden er platte koekjes van gebakken.
tarwebloem, basterdsuiker, vanille
Energie | 1534 kJ / 366 kcal |
Vetten | 0,6 g |
- waarvan verzadigde vetzuen | 0,1 g |
Koolhydraten | 80 g |
- waarvan suikers | 41 g |
Eiwitten | 8 g |
Zout | 0,6 g |
gluten
- 500 g kniepertjes mix
- 100 g boter
- 2 eieren
- 375 cc water
- eventueel iets kaneel, anijs of koekkruiden
Verder nodig:
- Knieperties ijzer
- Een stokje om de koekjes mee op te rollen
Bereiding:
Smelt de boter even in een pan en voeg het toe aan de overige ingrediënten. Mix alles goed door elkaar en bak dan de kniepertjes met behulp van een kniepertjesijzer. Rol de nog warme koekjes op met behulp van het stokje. Let op, het koekje is nog erg warm!
Laat de rolletjes daarna goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte (koek)trommel op kamertemperatuur. De rolletjes zijn extra lekker als ze gevuld worden met slagroom.
© 2025 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl